Търсене в този блог

сряда, 24 февруари 2016 г.

Седмица №8/2016година

Имам слабост към акварелните бои- били те класически акварел, акварелни моливи, или дистрес мастила и маркери. Искам да споделя впечатленията си от три марки акварелни бои, които ползвам. Те не са  професионални  и са  нисък ценови клас. Впечатленията ми са изцяло на база практиката при направата на  картички и скрабук странички с акварел- не са професионално мнение.
Най отдавна ползвам меден акварел на фабрика"Луч". Малка, компактна палитра от 10цвята,  достъпни като цена, наситени  и много трайни като цвят.
Рисувала съм тези птици преди по-вече от пет години и цветовете не са се променили, въпреки че са изложени на светлина.
Вторият модел бои които ползвам, но не бих препоръчала, са тези на DALER ROWNEY. Комплекта е 36цвята и както се вижда на тестовата палитра, цветовете никак не са наситени, голям недостатък е че не са трайни, бързо изсветляват, а като се опитате да премахнете молива с които сте скицирали преди да оцветите, бойте се изтриват. Фонът и основният надпис на рисунката по долу са правени с тях. За близо две години стоене на светлина акварелът  почти е изчезнал.
Третата марка бои, с която се сдобих буквално преди дни са "Сонет" на "Невская палитра". В комплекта  са включени 24цвята. Направих няколко тестови картички с тях и съм силно впечатлена от подбора на цветовете и тяхната интензивност. Тестовете са правени върху три различни вида картон- първите са върху акварелен картон 100% памук, вторите и третите са върху акварелен картон с по-малко съдржание на памук и акварелен картон без памук.



Накрая показвам и една картичка оцветена с акварелни моливи "Милан".


1 коментар: