Търсене в този блог

вторник, 21 ноември 2017 г.

Седмица №47/2017година

Тук в Австрия, като навсякъде по света има и хубави и лоши неща. Ще ми се да обърна внимание на едно от хубавите - а именно възпитанието на децата в дух на колективизъм, и изграждането им в училище като отборни играчи. Той (духът) никак не съвпада с този, на които ни възпитаваха още от детската градина по време на социализма. В началните класове много често вместо учебни дни се организират пешеходни излети до съседен град, пързаляне със шейни, кънки и ски, ходене на  басейн,  пижамено парти в училище, прекарване на  една седмица някъде на хижа, екскурзия до голям град, или пътуване за няколко дни с колелета из областта. Към тези извънкласни дейности се добавят и груповите проекти по отделните предмети, които децата в училище правят задължително.
Вече втора учебна година най-големият проблем на единият ми син не е езикът и несправянето с учебният материал, а неумението да работи в екип.
Първата година от пребиваването ни в Австрия мина под знака на страха. Страхът че децата не знаят немски и поради това не биха се справили в по-сложна и необичайна ситуация. Това беше   причината да не  участват в  извънкласните мероприятия, ако имаше опция за неприсъствие. Малкият ми син пропусна първото пижамено парти в училище, тази година отиде, и остана много доволен и щастлив от него.
Като благодарност към госпожите им направих два броя специални картички.


2 коментара:

  1. Lovely card and thanks for sharing at our MONOCHROME challenge at Addicted to Stamps, hope to see you again next challenge..♥
    {aNNie}DT Addicted To Stamps Challenges

    ОтговорИзтриване
  2. your card is adorable, thank you for sharing with us at Simon Says Stamp Monday Challenge...hugs kath xxx

    ОтговорИзтриване