Търсене в този блог

понеделник, 1 юли 2019 г.

Седмица №27/2019година

През последните дни, мойте любими крафтърки показват във видеа своите работни стай. Прекрасно оборудвани и много подредени. Предвид на огромното количество продукти с които работят те -хартии, печати, щанци, елементи за декорация, лепила, машини и др., доброто организиране на пространството е от първостепенно значение за тях. Аз не съм чак толкова "напреднала" в картичкоправенето, затова и мястото в което съм организирала материалите си е доста по скромно. Радвам се че преди месец успях малко да го преподредя и направя по лесно достъпно за някой продукти. Това се случи благодарение на организираните тук два пъти в годината големи бит пазари(или на немски flohmarkt). Правят се основно с цел да се подпомогне финансово църквата и траят два дни. През първият ден цените са малко по високи, но и изборът на хубави неща е по-добър. Вторият ден можеш да си купиш един голям чувал около 50литра пълен с  нещата които ти харесват и сам си подбрал- само за четири евро. Именно вторият ден намерих  дървен плитък стелаж, във които идеално паснаха всички мой дребни материали-мастила, ембосинг пудри, емайл точки, пасти, пълнители, тикса и др. Досега те седяха прибрани в панерчета. Стелажа сложих върху шкафа в които държа блокчетата с хартии и папките с  щанци и печати. Пак във споменатият по горе чувал сложих и една фантастична дървена рамка от лешникова дървесина, правена като че ли за моя любима графика на Димо Колибаров. Открих и три стъклени фигурки в прекрасни цветове(едната малко посчупена, затова се наложи да и измайсторя малка подложка от силикон, за да може да стой изправена), които седят на моето бюро и ми създават приповдигнато работно настроение. Наскоро четох една статия в стар брой на сп.Брава Каза, в която пишеше че фигурки  от цветно стъкло са на голяма почит в скандинавските страни, където в голяма част от годината светлината и слънцето са оскъдни. Даже на едно от техните летища бяха сложили за декорация, такива фигурки под стъклени панели в пода.Сега разбирам защо скандинавците толкова ги харесват. Те имат способността да превръщат и най- малкото количество светлина в цветно вълшебство.















В неделя успях да направя  традиционните картички за приключване на учебната година, които ще подарят децата в училище. Според мен се получиха много позитивни и в унисон с горещото време тук.








Освен картички,подготвих за подарък на учителите от мойте любими кълъфки за книги. Избрах за целта платове на Тилда с романтичен десен и специални текстилни етикети с репродукции на известни картини от старите майстори.










Няма коментари:

Публикуване на коментар